BORKÓSTOLÓ - BORVACSORA - HATÁRMUSTRA


Jöjjön, látogasson el hozzánk Tolcsvára, a Magyar Vendégház borospincéjébe!

Borászatunk fiatal még, de folyamatosan fejlesztjük, és szép eredményeket érünk el a különböző fórumokon. Egész évben készen állunk a finom borokat kedvelő vendégeink fogadására. 

Minden családnak, úgy a miénknek is története van. Évtizedekkel ezelőtt, amikor hitvesemmel házasságot kötöttünk, úgy gondoltuk, hogy folytatjuk azt a munkát, azt az örökséget, amit szüleinktől, nagyszüleinktől kaptunk. A szőlővel, a borral való munkák, valamint a zempléni hegyek belénk oltott szeretete hosszú távra meghatározta a családunk életét. A mostani szőlőbirtok, borászat és vendégház együttesen, évtizedek szorgos, áldozatos munkájának gyümölcse. Birtokaink jelentős része fiatal ültetvény, amelyet közösen ültettünk. Családunk saját erőből, szerető gondoskodással műveli szőlőit.

A megtermelt szőlő egy részét feldolgozzuk és borként igyekszünk értékesíteni. Borászatunk fiatal még, de folyamatosan fejlesztjük, és szép eredményeket érünk el a különböző fórumokon. Egész évben készen állunk a finom borokat kedvelő vendégeink fogadására!

Gábor és Ilonka

Borkóstoló - Borvacsora

Pincénkben 30 fő részére tudunk borkóstolást biztosítani, igény szerint vacsorával (csülkös kenyér, zsíros kenyér lilahagymával, kenyérlángos, pincepörkölt, stb.). A borkóstoló 5 féle bor kóstolásából áll. 

Szőlőbirtok bejárás, határmustra 

A szőlőbirtok bejárása alkalmával a kedves vendég információhoz juthat az ültetvények állapotáról, a dűlők fekvéséről, a termesztett szőlőfajtákról. Ezzel egy időben gyönyörködhet a táj szépségében. Megtekintheti az éppen folyó idénymunkákat (pl: szüret, metszés ), és kedve szerint részt is vehet benne.